PČR znamená v hantýrce pražírny O.H.K neboli Opravdu Hustý Kafe „Prostě černá ranní…“ káva. I když samozřejmě víme, kam tím názvem zakladatel pražírny mířil. Sám totiž dělal nějakou dobu u policie. A tak nějak tuší, že prakticky žádný z jeho kolegů se bez pár hrnků pořádné kávy denně neobejde.
O.H.K PČR je speciálně vybraná směs některých nejlepších káv z oblasti deštného pralesa Cobán v Guatemale. Konkrétně se jedná o departamenty (okrsky) Alta Verapaz a Baja Verapaz. Této 100% arabice říká její zpracovatel „El Jaguar“. To proto, že přirozeným obyvatelem této oblasti je jaguár. No a pak ještě národní pták středoamerické země quetzal čili kvesal chocholatý.
Káva El Jaguar chutná po mandlích, mléčné čokoládě a medu. A hodí se nejen pro profesionály v ozbrojených složkách nebo integrovaném záchranném systému, kteří by bez kávy možná občas měli problém udržet v průběhu služby bdělost. Zelená káva je zpracována mokrou metodou a sklizeň probíhá od prosince do března.
Hmotnost | 250 g |
Typ kávy | Mletá |
Stupeň pražení | Střední |
Další specifikace | 100% arabika Chuť po mandlích, mléčné čokoládě a medu Vybraná směs části nejlepších káv z dané oblasti Země původu: Guatemala Oblast: Alta Verapaz a Baja Verapaz (Rainforest Cobán) Nadmořská výška: 1 300 m n. m. - 1 500 m n. m. Zpracování: mokrá metoda |