Každý, kdo někdy vařil na outdoorovém plynovém vařiči, se pravděpodobně setkal s problémem připalování jídla. Důvodem je úzký a intenzivní plamen, který nedokáže rovnoměrně rozvést teplo po celé ploše nádoby. Největší problémy nastávají při použití titanového nebo nerezového nádobí, které má špatnou tepelnou vodivost.
Hliník je sice výborným vodičem tepla, ale při vaření v čistém hliníku může docházet k rozkladu vitamínů. Proto se doporučuje používat hliníkové nádobí s ochranným povrchem nebo ještě lépe – speciálně navržené nádoby se zabudovaným systémem rozvodu tepla, jako je FluxRing® od značky JETBOIL®.
Díky konstrukci FluxRing® se výrazně snižuje riziko přehřívání jednoho místa nádoby, vaření je rychlejší a šetrnější ke spotřebě plynu. Tato technologie se stala oblíbenou volbou pro náročné outdoorové nadšence i profesionální expediční týmy.